Kitesurfles Volwassenen: Leer Nu Kitesurfen In Nederland

Published Apr 04, 21
7 min read

Watersportvakantie

Graag laten we jou ook ervaren hoe het is om te zweven als een sultan boven het water - Kitesurflessen op alle niveaus. Let op: hydrofoil kitesurfles is niet gemakkelijk en . Gedurende onze hydrofoil kitesurfles leer jij alle basics van het hydrofoilen, na afloop kan je de hydrofoil huren om zo je skills te perfectioneren.

01. 06.2018 Met deze perioden van weinig wind ga je van nature opzoek naar manieren om wel het water op te kunnen. Je pakt een grote kite met een groter board maar nog steeds werkt het niet echt. De oplossing om wel het water op te gaan en super veel plezier te hebben is de hydrofoil.

3 Daagse Kitesurf Cursus - Kitesurfles

15 mei werd zelfs bekend dat hydrofoil kitesurfen in 2024 een olympische discipline is - Kitesurf School – Alles over kitesurfen. De hydrofoil is geen trend meer maar is hier om te blijven. Als je al lang kite biedt de hydrofoil een nieuwe uitdaging en weer mega veel plezier. Vanaf de kant ziet het er misschien suf uit maar dat is het zeker niet.

In dit blog lees je hoe de hydrofoil werkt, welke soorten foils en boards er zijn en welke kites je het beste kan gebruiken om mee te hydrofoil kitesurfen. Achter een hydrofoil gaan allerlei natuurkundige wetten schuil. Hier gaan we niet te veel op in want dat maakt het allemaal veel te ingewikkeld - kitesurf lessen.

Kitesurfles Introductie In Zandvoort

Verkozen Tot Nummer 1 Kitesurfschool Van NederlandVakantie Watersport

Een hydrofoil heeft twee vleugels: achtervleugel en een voorvleugel - watersportvakantie. Waar de voorvleugel de lift creëert en de achtervleugel zorgt voor de stabilisatie. Door de snelheid die je met je kite maakt ontstaan er drukverschillen op de vleugels, minder druk aan de boven kant en meer druk aan de onderkant. Door de ‘vliegtuigvleugel-vorm’ worden deze drukverschillen omgezet in lift en duwt de vleugel de mast uit het water.

Over het algemeen zorgt een lange fuselage voor een stabieler gevoel aan de foil en een korte fuselage voor een meer wendbaar gevoel - Kitesurfles Introductie in Zandvoort. En dan is er nog de mast die het board met de hydrofoil verbindt. De voorvleugel van de hydrofoil is veruit de belangrijkste en hierin wordt ook het meeste in gevarieerd.

Kitesurflessen Geven

Aspect ratio is de verhouding tussen de spanwijdte en de koorde (soort van breedte of diepte van de vleugel). Een high aspect ratio vleugel is dun en wijd. De high aspect ratio is de meest effectieve vleugel met de minste drag, beste upwind eigenschappen, hoogste snelheid en meeste stabiliteit. De high aspect ratio vleugel heeft wel iets meer snelheid nodig om de mast uit het water te duwen ten opzichte van de low-aspect ratio hydrofoil.

De low-aspect ratio hydrofoil heeft een smaller en breder design. Dit zorgt er voor dat de foil een stuk wendbaarder aan zal voelen - Kitesurfen voor beginners - Hoe wordt ook jij een kitesurfer?. De topsnelheid ligt lager dan die van een high aspect ratio foil, de snelheid waarmee de low aspect vleugel lift creëert ligt wel lager dat heeft als gevolg dat deze foil eerder het water uit zal komen.

Kitesurf School – Alles Over Kitesurfen

Als je net begint met hydrofoilen is het aan te raden om te kiezen voor een lange fuselage en een vleugel die breed en dik is, op deze manier heb je de meest stabiele vleugel die al met weinig wind zal vliegen. Naast dat de kitesurf hydrofoils in te delen zijn naar low-aspect ratio en high aspect ratio.

Er zijn grofweg gezegd drie stijlen van kitesurf hydrofoilen: race, freeride en wave - cursus kitesurfen (Kitesurfschool - De #1 van Nederland). Al onze foils vind je hier! Een kitesurf race hydrofoil heeft een hoge aspect ratio, een lange mast, een redelijk lange fuselage en is zo licht mogelijk. De hoge aspect ratio zorgt voor een hoge topsnelheid. De lange fuselage zorgt stabiliteit op hoge snelheid.

De Kiteschool - Leer Kitesurfen, Huur Kitegear En Volg Prive

Kitesurfschool - Kiteles Op Vlak, Ondiep WaterKitesurfles: Hoe Gaat Het In Zijn Werk?

Deze heeft een aspect Ratio van 6. 8, bestaan zelfs racefoils met een nog hogere aspect ratio. De mast van een race foil is over het algemeen lang omdat je op die manier goed aan kan kanten. de leukste watersporten. Een freeride foil die bij kitesurfen gebruikt wordt heeft over het algemeen een gemiddelde aspect ratio.

De fuselage is vaak even lang of wat korter dan die van een race foil, omdat je dit een wat meer speels gevoel geeft. De Slingshot Hover Glide NF2 is een freeride foil. Je kan zien dat de vleugel een stuk breder is dan die van een race foil. Je voelt hem al aankomen.

Kitesurfles Introductie In Zandvoort

Dit is erg leuk voor in de golven. Omdat de vleugel niet wijd is, is een wave foil heel erg wendbaar en speels. Met de fuselage is bij sommige merken lang voor extra stabiliteit of kort voor meer wendbaarheid. De Naish Thrust Surf foil heeft bijvoorbeeld een lange fuselage maar slechts een aspect ratio van 3.

De mast is bij een wave hydrofoil vaak niet heel lang omdat je niet heel hard hoeft aan te kanten. Kitesurfles - kitesurflessen voor beginners. De hydrofoil wordt door een mast aan het board verbonden. Ook masten zijn er in verschillende maten. Maar waarom is de mast zo lang? Voor het foilen heb je een lange mast nodig.

Kitesurfschool - Kiteles Op Vlak, Ondiep Water

Met een kleine mast kan je minder aankanten en dus minder makkelijk hoogte lopen. Maar is wel weer fijn om mee te beginnen omdat je niet zo hoog boven het water zit en de mast wat minder ‘gevaarlijk’ lang is. Slingshot Hover Glide masts zodat je makkelijk kan beginnen. Masten worden gemaakt van carbon, aluminium of zoals bij North van een bepaalde carbon compositie.

Een nadeel is dat het wel kwetsbaar kan zijn. Aluminium is sterker maar zwaarder. De carbon compositie van North zit hier weer tussen in. Inmiddels is er al een wijde range aan hydrofoil kitesurf boards ontwikkeld door verschillende merken zoals North, Naish, Airush, Slingshot en F-One - cursus kitesurfen. Als je begint met kitesurf hydrofoilen is een boardje met veel volume en een goede rocker op de neus lekker.

Kitesurfles Van Ervaren Instructeurs

Ook zal als je begint met hydrofoilen vaak ‘dolfijnen’, een ronde neus zorgt er voor dat je minder snel in het water hapt. Als je wat meer gevorderd bent kan een board met veel volume log aan voelen en wil je een wat lichter en misschien kleiner / smaller board om een wat speelser gevoel te krijgen.

Wel is een dun boardje met minder drijfvermogen lastiger strapless te starten. Toch voelt het dunne foilboard van North, de free foil, heel fijn aan. Dit komt doordat het board veel flex heeft. De flex zorgt er voor dat als je naar beneden duikt met je board het board als het ware van het water af kan kaatsen en niet in het water hapt.

Boek Nu Een Kitesurfcursus

Voor de gevorderde heeft de North Pro foil. Al met al is het het makkelijkst om te beginnen op een board met relatief veel volume, daarna kan je gaan kijken wat je leuk vindt om verder mee te gaan. Als je gaat kitesurfen met een hydrofoil wil je een kite met goede low-wind eigenschappen (Kitesurflessen op alle niveaus).

Verkozen Tot Nummer 1 Kitesurfschool Van NederlandVakantie Watersport


Daarnaast moet je kite ook goede drift hebben omdat je met je hydrofoil heel makkelijk snelheid maakt en snel de snelheid van je kite bereikt. Goede drift voorkomt dat je kite snel uit de lucht valt. Je kan natuurlijk voor een matras kite kiezen om mee te gaan hydrofoilen maar dit is vaak lastig als je al aan een tube kite gewent bent (cursus kitesurfen).

More from Watersport webshop

Navigation

Home

Latest Posts

Kitesurfscholen Overzicht Voor Kitesurflessen

Published May 10, 21
12 min read